Nova ERPoha uspešnog poslovanja

Autor: Marketplace, 17.03.2022

Kategorija: Rešenja

Da li vas je potreba za efikasnijim korišćenjem resursa, lakšom kontrolom poslovanja i povećanjem profita inspirisala da razmišljate o implementaciji ERP-a? Ili ste se već odlučili za konkretno ERP rešenje, a sada razmatrate gde da ga hostujete? U oba slučaja ste u pravu. Ovo je veoma važan korak ka uspehu vašeg preduzeća u epohi digitalizacije, jer ERP je način da svoje poslovne procese uskladite, ubrzate, olakšate i učinite produktivnijim, uz sveobuhvatno upravljanje finansijama, prodajom i radnim operacijama uz pomoć samo jednog rešenja.

U ovom procesu, Marketplace vam pomaže da definišete potrebe svog biznisa i dobijete maksimum od svog ulaganja u ERP, tako što će ga hostovati na cloudu.

On-premise ili Cloud ERP?

Jedno je sigurno: ERP rešenje omogućava integraciju, standardizaciju i automatizaciju poslovnih procesa, a zahvaljujući informacijama dostupnim u realnom vremenu – brze poslovne odluke koje se isplate.

Uz našu pomoć, ERP rešenje možete da instalirate na privatnom ili javnom cloudu, po svom izboru. Jer, cloud vam obezbeđuje niz komparativnih prednosti, i nije slučajno što čak 90% kompanija sa Fortune liste 500 najuspešnijih koristi servise u oblaku, što uključuje i ERP.

Zašto?

Oblak je, naravno, lakši

Bićemo konkretni: u cloud-u je vaš softver efikasniji, a opseg mogućnosti za podršku poslovanju znatno širi. Poslovanje putem oblaka je lakše, uz bolje predviđanje neophodnih troškova i manja kapitalna ulaganja. Evo još nekih od prednosti ERP rešenja zasnovanog na oblaku:

  • Kraća implementacija – Za razliku od implementacije na lokalnoj infrastrukturi, primena ERP softvera u cloudu ne zahteva nabavku i konfiguraciju novog hardvera. Jednostavno rečeno, ERP implementacija u cloudu eliminiše investicije u novu IT opremu, ali to nije sve… Instalacija lokalnih ERP aplikacija često dovodi do zastoja i troši vreme na rešavanje problema, dragoceno vreme koje bi vaši IT timovi mogli da upotrebe za unapređenje posla, umesto za održavanje infrastrukture.
  • Skalabilnost i dostupnost softvera – Ovo podrazumeva arhitekturu za lako dodavanje resursa i novih funkcionalnosti, za rešenje koje se organski prilagođava razvoju vašeg preduzeća. Takođe, o pozadinskoj infrastrukturi ERP-a brinu stručnjaci cloud provajdera, zbog čega ste sigurni da vam je ona u svakom trenutku dostupna. Ako se vaše svakodnevne aktivnosti oslanjaju na ERP, važno je da su vam u slučaju bilo kakvih problema uvek biti dostupni stručnjaci za njihovo rešavanje.
  • Fleksibilnost (mobilnost) – Sjajno je što ERP-u možete da pristupite sa bilo koje lokacije, jer sve što vam je potrebno je internet konekcija. Ovo je posebno korisno u uslovima rada od kuće i tokom putovanja, a uz to smanjuje zavisnost od fizičkog hardvera. Hajde da se prisetimo kako je bilo tokom pandemije: kompanije koje su se oslanjale isključivo na on-premise sisteme imale su probleme u obavljanju svakodnevnih poslova, onda kada se u potpunosti prešlo na rad od kuće.
  • Bezbednost – Postoji skepticizam oko bezbednosti softvera na cloudu, ali iskustvo govori da je ovaj model veoma, veoma siguran. Specijalni data centri cloud provajdera podležu sigurnosnim merama kao što su protivpožarna zaštita, najnoviji bezbednosni alati, procedure koje se stalno ažuriraju, usklađenost sa svetskim standardima sertifikacije, a infrastrukturu nadgledaju specijalizovani stručnjaci koji su zaduženi da brinu umesto vas.

Vaša dodatna prednost je Marketplace

Marketplace vam pomaže da izaberete najbolju konfiguraciju ERP-a u odnosu na svoju delatnost, obim poslovanja, strukturne specifičnosti i buduće planove. Višegodišnje iskustvo znači da je u svako naše ERP rešenje ugrađena dobra poslovna praksa uspešnih preduzeća. ERP vam je dostupan na Marketplace platformi, a naši eksperti vam pomažu da izaberete optimalnu opciju i proizvođača, kao i cloud platformu na kojoj će se ovo rešenje hostovati. Uz iskustvo i ekspertizu koje u naše partnerstvo unosimo kao dodatnu vrednost, dobijate i podršku za migraciju i integraciju sa aplikacijama i sistemima koji se već oprobano koriste. Sada slobodno možete da se posvetite svom osnovnom biznisu – bilo da su u pitanju logistika, proizvodnja, finansije ili telekomunikacije. Jer, ako želite da unapredite i automatizujete poslovne procese, omogućite koegzistentnost podataka i operativnu efikasnost, ERP u cloud-u je idealno rešenje za vas.

Mainstream Marketplace koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima mozete pročitati na stranici Politika kolačića.