Microsoft Power Platform rešenja

Ukratko o rešenju

Arteos je fokusiran na pravljenje custom rešenja prilagodjenih potrebama nasih klijenata koja su zasnovana na Microsoft Power Platformi. Ova platforma predstavlja moćan skup aplikacija koje vam omogućavaju da automatizujete poslovne procese, pravite nova rešenja, analizirate podatke i kreirate virtuelne chatbot agente.
Power Platforma je u potpunosti kompatibilna sa ostatkom Microsoft ekosistema, što omogućava lako usvajanje i korišćenje kao i tehnologiju koja je u skladu sa trendovima buducnosti koja ima minimalni time-to-market.

Opis

Naša custom rešenja su zasnovana na četiri glavne aplikacije u okviru Power Platform-e:

 • Power Apps – moderan i brz razvoj aplikacija sa malo koda ili bez koda
 • Power BI – poslovna analitika i izvestavanje
 • Power Automate – automatizacija poslovnih procesa
 • Power Virtuelni Agenti – inteligentni virtuelni chat botovi

 

Microsoft promoviše ideju povezanih i fleksibilnih rešenja u okviru jednog sistema. Podaci koje koristi Power Platforma su povezani sa preko 275 različitih konektora direktno napravljenih za Power Platform-u. Omoguceno je i koriscenje veštačke inteligencije (AI) na moderan i jednostavan nacin koja se lako moze povezati sa ostalim resenjima u okviru sistema. Centralno mesto za smestanje podataka je Microsoft Dataverse kome se moze pristupiti iz bilo koje aplikacije koja se nalazi u okviru Microsoft eco-sistema ali i klijentske infrastrukture.

Osnovne karakteristike

Power Apps

Mogućnost pravljenja veoma sofisticiranih inteligentnih tipova aplikacija koje uključuju samu logiku vašeg poslovanja bez ili sa veoma malim kodom. Power Apps vam daje mogucnost da povežete skoro sve podatke, kao i da integrišete te podatke u postojeće sisteme kako biste mogli da proširite i unapredite svoje rešenje.

Power BI

Mogućnost kreiranja pametnih izvestaja, akcija na osnovu tih izvestaja kao i brzo donosenja odluka na osnovu podataka koje dobijate sa interaktivnih kontrolnih tabli u realnom vremenu. Pored ovoga, Power BI daje mogucnost postavljanja direktnih pitanja vasim pametnim izvestajima, gde je ideja da podaci rade za vas koriscenjem AI tehnologije, kao i da vam pomognu da razumete svoje podatke i da odgovorite brzo na poslovna pitanja.

Power Automate

Power Automate je moćna alatka za automatizaciju poslovnih procesa koja vam omogućava da povežete različite sisteme, automatizujete ih, izgradite poslovne procese u vašim aplikacijama na moderan i jednostavan nacin, oslobodite se manualnih zadataka i eliminisete greške koje bi mogle nastati tokom rada.

Power Virtual Agents

Inteligentni virtuelni chat botovi koji mogu da komuniciraju sa vama i obavljaju veliki deo manuelnih poslova koje bi morati rucno da uradite ili da unajmite nekoga da ih uradi za vas. Virtuelni Agenti se baziraju na AI tehnologiji koja se lako moze povezati sa ostalim Power Apps resenjima.

Primena rešenja

Digitalno odobravanje i potpisivanje – Cilj rešenja za digitalno odobravanje i potpisivanje je pojednostavljenje procesa, bolje upravljanja osobljem i sveobuhvatno unapredjenje usluga radeći pametnije i brže zahvaljujući potpunoj vidljivosti koja se nalazi na Microsoftom Cloudu, uključujući i ažuriranja i obaveštenja u realnom vremenu.

 • Pojednostavljenje procesa odlučivanja – Oslobodite se beskrajnih emailova u kojima je potrebno vase odobrenje. Ovim pristupom skracujemo celokupan proces, ubrzavamo vreme do donosenja odluke i imamo potpunu vidljivost
 • Olaksano prikupljanje odobrenja – Moderna, automatizovana odobrenja ugrađena u Office alate – Outlook-u, Teams obaveštenja ili Power Apps.
 • Digitalizacija procesa – Eliminišite ručne ili papirne procese. Ovo resenje vam daje mogućnost integracije sa internim sistemima, pružajući krajnjim korisnicima iskustvo potpune udaljene mobilnosti i produktivnosti.

Digitalizacija risk obracuna – Cilj rešenja za digitalizaciju risk obracuna je donosenje pametnijih i brzih odluka zasnovanih na podacima. Ovim se omogućava da finansijska i risk odelenja efikasnije podržavaju poslovne odluke biznisa, smanjujući vreme utrošeno na analizu uticaja pojedinačnih zahteva i omogucavajuci biznisu da samostalno pokrece unapred kreirane analize i kalkulacije koje se nalaze na Cloudu.

 • Izveštavanje i vizuelizacije – Pruzanje integrisanog pogleda na ključne risk KPI-je (kvalitet portfolija, kreditni gubitci, RWA, indikatori tržišnog rizika i rizika likvidnosti itd.) na osnovu širokog skupa unapred definisanih scenarija.
 • Ukupna pokrivenost rizika portfolija – Interaktivno testiranje razlicitih scenarija omogucava pokrivanje ključnih risk ciljeva kao i KPI-eva koji se često traže od prodaje ili drugih risk jedinica.

Koraci implementacije

Korak 1

Upoznavanja sa klijentom, poslovnim procesom i projektom

Korak 2

Kreiranje zahtev za analizom

Korak 3

Kreiranje predloga rešenja

Korak 4

Izrada rešenja

Korak 5

Prebacivanje resenja na klijentsko okruženje i finalna prezentacija

Korak 6

Podrška i konsultacije

Tehničke specifikacije

Microsoft Cloud:

 • Besprekorna integraciona arhitektura
 • Maksimizacija korisnickog zadovoljstva
 • Pojednostavljena IT administracija sa fokusom na inovacije

O partneru

Arteos je kompanija fokusirana na konsalting, kreiranje i implementaciju custom rešenja prilagođenih potrebama klijenata za digitalnu transformaciju, optimizaciju i automatizaciju poslovnih procesa. Kao oni koji rešavaju probleme, sa dubokim razumevanjem i strašću za digitalne tehnologije, Arteos tim pomaže klijentima da razumeju, pojednostave i ubrzaju svoj put digitalne transformacije.

 

Glavna misija je prepoznavanje poslovnih potreba, njihovo mapiranje uz pomoć najnovijih tehnologija i pružanje najboljeg rešenja prilagođeno potrebama klijenata.

Mainstream Marketplace koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima mozete pročitati na stranici Politika kolačića.