Opera Fleet Costs

Povećajte efikasnost voznog parka i pojednostavite upravljanje resursima uz moderan alat u cloudu.
Ukratko o rešenju

Opera Fleet Costs je sistem namenjen kompanijama koje poseduju vozni park. Sistem se koristi za evidentiranje svih intervencija na vozilima iz flote, automatsko podsećanje na predstojeće servise na osnovu vremena proteklog od poslednje intervencije i pređene kilometraže izmerene posredstvom GPS sistema za praćenje, kao i za praćenje i kontrolu troškova.

Moderan alat za menadžere voznog parka

Opera Fleet cost je funkcionalan alat za fleet menadžere koji pomaže  da se reše izazovi kao što su smanjenje troškova održavanja i goriva, usklađenost sa ekološkim standardima i zakonskim regulativama. Kompanijama kojima su vozila jedan od ključnih resursa, Opera Fleet Costs donosi preko potrebne  funkcionalnosti za:

 

  • Vođenje evidencije o intervencijama na vozilima iz flote
  • Vođenje evidencije o troškovima i statistika servisa
  • Servisne intervencije, redovne, vanredne
  • Servisi, KPI servisa, evidencija o delovima i fluidima (ulje, antifriz…)
  • Automatsko obaveštavanje o predstojećim intervencijama
  • Obaveštavanje na osnovu pređenog puta u kilometrima izmerene GPS sistemom praćenja ili vremenski.

 

 

Kliknite na sliku za uvećani prikaz

Prednosti

Granularni pristup podacima

Opera Fleet costs nudi uvid u račune i sve stavke održavanja na jednom mestu, od servisnih intervencija preko nabavke, lizinga i štete.

Kompletna evidencija

Računa i stavki održavanja, kao svih potrebnih dozvola, licenci, atesta i homologacija.

Digitalna analitika troškova

Intervencije na voznom parku se mogu tipizirati i u sistemu kako bi se olakšao unos i omogućila kvalitetna digitalna analitika troškova.

Personalizovan cloud model

U zavisnosti od vaših potreba, naši eksperti će vam pomoći da implementirate rešenje u javnom ili privatnom cloud-u i dizajnirate optimalno okruženje za rad Opera Fleet costs rešenja u vašoj kompaniji.

Visoka dostupnost

Naša cloud platforma garantuje dostupnost od 99.9%, uz tri Tier 3 data centara i primenu najviših bezbednosnih standarda.

End-to-end usluga

Fokusirajte se na strateške inicijative uz podršku u svim fazama – od analize preko implementacije, pa sve do upravljanja cloud infrastrukturom i podrške za održavanje rešenja

Upotreba rešenja

Opera Fleet Costs obezbeđuje funkcionalne celine i mogućnosti kao što su:

 

  • Uslužni centri – vođenje kompletnih master podataka o serviserima, servisima, lizing kucama, osiguravajućim kućama, izdavaocima dokumenata, dozvolama i sertifikatima koji učestvuju u uslugama servisiranja vozila. Pored osnovnih matičnih i adresnih (kontakt) podataka vodi se evidencija i o nominalnoj ceni radnog sata, radi izbora najpovoljnijeg.

 

  • Troškovni centri (Cost Centers) –  za potrebe izveštavanja i analize troškova rezervnih delova, osiguranja, administracije, lizinga, pneumatika, redovnog i vanrednog servisa itd.

 

  • Pneumatici – posebna celina sistema je namenjena evidentiranju podataka o pneumaticima. U sistem se može uneti marka, tip, dimenzije pneumatika i preporučena kilometraža za zamenu.

 

  • Vođenje rezervnih delova – rezervni delovi u sistemu se evidentiraju na ulaznoj tački kao stavke računa, pri čemu se stavka označava kao slobodan rezervni deo, koji samim tim ide u stock rezernih delova.

Korisnici rešenja

Vaš Potrčko

Kurirska služba

Svedoci smo rasta potrebe za dostavom proizvoda, pre svega na kućnu adresu, što neminovno dovodi do povećanja potrebe za dostavnim i kurirskim sužbama a samim tim i do organizacionih izazova, povećanja konkurencije, ali i sve zahtevnijeg tržišta. Uvođenje neophodnih alata je postala ne samo potreba, nego i neophodnost.

Fleet system pruža optimizaciju održavanja kompletnog voznog parka, kao i potpunu kontrolu nad osnovnim resursima kurirskih kompanija. Postiže se znatno smanjenje troškova i obezbeđuje se bolja operativnost i pouzdanosti samih sredstava.

Kurirska služba STAR

Upravljanje voznim parkom je sistem tehnologija i procedura koja  pomože organizaciji i menadžerima voznih parkova da rade na najefikasniji način, a kako se dostavne i kurirske kompanije suočavaju sa rastućom potražnjom, velikom konkurencijom i drugim industrijskim izazovima upravljanje voznim parkom je postalo ključno kako bi se napravile razlike na prepunom tržištu, poboljšala produktivnost i sigurnost i pozitivno uticalo na kvalitet usluge.

Koraci implementacije

Korak 1

Analiza sistema, prikupljanje i usaglašavanje zahteva korisnika.

Korak 2

Izrada funkcionalno tehničke specifikacije i plana projekta.

Korak 3

Implementacija sistema, otvaranje naloga, podešavanje privilegija.

Korak 4

Kreiranje cloud okruženja i testiranje

Korak 5

Go live i podrška

Tehničke karakteristike

Platforma je zasnovana na mikroservis arhitekturi, sa izolovanim prezentacionim slojem i jedinstvenim „identity“ serverom. Samim tim je proširiva i nadogradiva za dodavanje novih modula, ali i raznih klijentskih sistema kao što su mobilne aplikacije ili integracije sa drugim sistemima kao su računi benzinskih pumpi, ERP, SAP, Fleet i Warehouse Management sistemi.

Mainstream Enterprise Cloud platforma je zasnovana na VMware, Hyper-V, Cisco ACI, Citrix Netscaler, NetApp, 3PAR sistemima. Rešenje je dostupno i kroz public cloud modele isporuke koji obuhvataju vodeće platforme: Microsoft Azure, Amazon Web Services i Google Cloud.

Povezana rešenja

Fleet management sistem

Fleet Management System je moderno rešenje za upravljanje flotom transportnih i putničkih vozila.

Saznajte više

O kompaniji

Technoline je kompanija koja se bavi praćenjem i razvojem najnovijih dostignuća na poljima IT tehnologije, razvojem i implementacijom softverskih rešenja i IoT tehnologijama. Misija kompanije je da kreira, prilagođava i implementira IT rešenja koja pomažu klijentima da unaprede svoj osnovno poslovanje.

 

Technoline i Mainstream neguju partnerstvo koje se zasniva na pomoći kompanijama da unaprede svoje poslovanje, uz pomoć cloud tehnologija i inovativnih rešenja.

Mainstream Marketplace koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima mozete pročitati na stranici Politika kolačića.