Оpera LD TMS

Pojednostavite upravljanje i nadzor logističkih procesa već danas.
Ukratko o rešenju

Softverski paket Opera LD TMS je prvenstveno namenjen kompanijama koje imaju potrebe za organizacijom prevoza, dostavom robe ili redovnim obilaskom objekata na terenu.

Na osnovu podataka o klijentima kojima treba dopremiti robu, količini i vrsti robe koja se prevozi, kao i podataka o raspoloživom voznom parku, Opera LD TMS proračunava optimalni broj potrebnih vozila, raspored robe po vozilima i rute kretanja pojedinačnih vozila. Na taj način ostvaruju se značajne uštede.

Kako rešenje funkcioniše?

Sistem vrši računanje i optimizaciju dnevnih redosleda utovara robe po vozilima, redosleda posete klijenata za svako od vozila i procenu vremena i rastojanja koje su potrebne vozilima. Sve navedeno čini plan razvoza robe, čija ispunjenost se prati u realnom vremenu u dispečarskom modulu, sa predikcijama dolaska na mesta istovara u skladu sa trenutnim uslovima.

 

Na osnovu ulaznih podataka vrši se pronalaženje optimalnog rešenja. Izračunava se raspored robe po vozilima, rute kretanja, redosled posete klijetima, predviđena vremena istovara, kao i predviđena vremena i rastojanja tranzita. Proračun se vrši na temelju podataka dobijenih iz prethodne istorije kretanja flote, a u cilju kreiranja plana sa minimalnim troškovima ili prevoznim rastojanjem.

 

 

 

 

Kliknite na sliku za uvećani prikaz

Funkcionalnosti i prednosti

Optimizacija flote

Opera LD TMS omogućava svakodnevnu optimizaciju flote uz korišćenje podataka iz WMS-a, ERP-a ili nekog trećeg sistema.

Mogućnost automatske i ručne optimizacije ruta

Za prilagođavanje svim zahtevima i potrebama prevoza.

Održavanje matičnih podataka

Opera LD TMS vam pomaže da konsolidujete matične podatke o vozilima, klijentima i artiklima na jednoj platformi.

Real time nadzor

U realnom vremenu pratite realizaciju plana razvoza na vremenskoj osi (terminiranje) za sva vozila koja učestvuju u razvozu.

Personalizovan cloud model

U zavisnosti od vaših potreba, naši eksperti će vam pomoći da implementirate rešenje u javnom ili privatnom cloudu i dizajnirati optimalno okruženje za rad Opera LD TMS softvera u vašoj kompaniji.

End-to-end usluga

Fokusirajte se na strateške inicijative uz podršku u svim fazama – od analize preko implementacije, pa sve do upravljanja cloud infrastrukturom i podrške za održavanje rešenja.

Primena rešenja

Čest scenario koršićenja Opera TMS sistema je:

 

  • U ERP ili WMS sistem prispevaju potvrđene porudžbenice robe.
  • U TMS sistem se importuju potvrđene i odobrene narudžbenice.
  • U TMS sistemu se održava lista vozila raspoloživog voznog parka sa svim pripadajućim atributima.
  • Postoji ili se formira lista klijenata sa pozicijama, vremenskim prozorom za isporuku robe i ostalim atributima.
  • TMS sistem generiše tovarne listove na osnovu potrebnih podataka.
  • Svaka odvoznica (tovarni list) se može prikazati na mapi u formi pogodnoj za štampu.

Korisnici rešenja

Perutnina Ptuj

Prelazak sa Excel tabela, viber poruka i mailova na jedinstven Transport Management System omogućava optimizaciju distribucije proizvoda kompanije uz poštovanje zahteva i standarda proizvoda. Smanjuje greške na minimum, a povećava se efikasnost. Mogućnost kranjim korisnicima uvid u isporuku u realnom vremenu povećava poverenje i zadovoljstvo kupca.

 

Orbico

Optimizacija distribucije robe široke potrošnje

Sistemi upravljanja transportom postaju osnovni alati za suočavanje sa izazovima i trendovima, kako zbog konstantnog rasta troškova, tako i zbog sve većih zahteva kupaca. Uvođenjem TMS sistema posao koji je zahtevao nekoliko sati rada operatera je sveden na svega nekoliko minuta. Smanjene su greške na minimum, a samim tim je povećano zadovoljstvo kupaca.

Koraci implementacije

Korak 1

Analiza sistema, prikupljanje i usaglašavanje zahteva korisnika.

Korak 2

Izrada funkcionalno tehničke specifikacije i plana projekta.

Korak 3

Dizajn i kreiranje cloud okruženja, i testiranje.

Korak 4

Implementacija rešenja i podrška.

Tehničke karakteristike

Opera LD TMS se oslanja na IT sisteme kao što su ERP i CRM, koji administriraju podatke o artiklima i potvrđenim porudžbinama robe koju treba prevesti, uz mogućnost integracije sa Fleet i Warehouse management sistemima.

Zahvaljujući mikroservis arhitekturi, platforma omogućava dodavanje novih modula, ali i raznih klijentskih sistema kao što su mobilne aplikacije ili integracije sa drugim sistemima preko mikroservisnih API-ja (SWAGGER).

Mainstream Enterprise Cloud platforma je zasnovana na VMware, Hyper-V, Cisco ACI, Citrix Netscaler, NetApp, 3PAR sistemima. Rešenje je dostupno i kroz public cloud model isporuke koji obuhvata vodeće globalne platforme: Microsoft Azure, Amazon Web Services i Google Cloud.

O kompaniji

Technoline je kompanija koja se bavi praćenjem i razvojem najnovijih dostignuća na poljima IT tehnologije, razvojem i implementacijom softverskih rešenja i IoT tehnologijama. Misija kompanije da kreira, prilagođava i implementira IT rešenja koja pomažu klijentima da unaprede svoj osnovno poslovanje.

 

Technoline i Mainstream neguju dugogodišnje partnerstvo, koje se zasniva na pomoći kompanijama da unaprede svoje poslovanje uz pomoć cloud tehnologija i primenom inovativnih rešenja.

 

Mainstream Marketplace koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima mozete pročitati na stranici Politika kolačića.