Opera Asset Management

Upravljajte imovinom, ljudskim resursima i aktivnostima na efikasniji način.
Ukratko o rešenju

Opera je skalabilna i fleksibilna platforma koja objedinjuje module za upravljanje kompanijskim resursima na terenu, izdavanje naloga, planiranje i nadzor redovnih aktivnosti, održavanja i intervencija. Kao rešenje isporučeno u cloud-u, Opera vam omogućava da uštedite vreme i optimizujete vaše resurse, bez brige o pozadinskoj infrastrukturi.

Opis

Bilo da je u pitanju vredna oprema na terenu, infrastruktura ili objekti, Opera pomaže kompanijama da pojednostave upravljanje kritičnim resursima na svim lokacijama uz konsolidovan prikaz i centralizovanu kontrolu.

 

Koristeći Operu, korisnici mogu da pozicioniraju resurse na mapi i time omoguće sistemska rešenja i modele za:

  • Upravljanje imovinom i resursima na terenu
  • Upravljanje ljudskim resursima na terenu
  • Upravljanje kompanijskim inventarom
  • Prikupljanje i prikaz podataka iz mreže IoT senzora
  • Optimizaciju ruta
  • eGIS (Enterprise GIS).

 

Kliknite na sliku za uvećani prikaz

Prednosti

Ušteda vremena

Umesto različitih tabela i evidencija
podložnih greškama, koristite jedan sistem koji pruža kompletnu vidljivost u infrastrukturu, površine i objekte na svim lokacijama.

Upravljanje sa bilo koje lokacije

Upravljajte resursima iz kancelarije ili na terenu koristeći web i mobilnu aplikaciju sa jednostavnim i preglednim korisničkim interfejsom.

Manji troškovi

Nadgledajte aktivnosti, korisnike i imovinu u realnom vremenu i smanjite troškove održavanja i prekida rada opreme.

Personalizovan cloud model

U zavisnosti od vaših potreba, naši eksperti će vam pomoći da implementirate rešenje u javnom ili privatnom cloud-u i dizajnirate optimalno okruženje za rad softvera Opera u vašoj kompaniji.

Kompletna podrška

Naš tim je tu da reši sve tehničke poteškoće sa korišćenjem softvera i osigura optimalno funkcionisanje pozadinske infrastrukture.

Visoka dostupnost

Naša cloud platforma garantuje dostupnost od 99.9%, uz tri Tier 3 data centara i primenu najviših bezbednosnih standarda.

Kako Opera može da se koristi?

Neke od oblasti primene Opera softvera su:

 

Transport i logistika 

Eliminisanje nepotrebne potrošnje goriva i resursa uz automatsko planiranje i optimizaciju ruta vozila.

Lokalne samouprave 

Uspostavljanje geografski orijentisanog pogleda na resurse, analiza, prikaz i povezivanje geografsko-prostornih podataka.

Poljoprivreda 

Upravljanje lokacijom i statusom sredstava putem IoT senzora, uz mogućnost daljinskog nadgledanja.

Industrija 

Servisni planovi, upravljanje nalozima, obaveštenja o održavanju, zakazivanje rada i zadataka za prediktivno održavanje opreme.

Upravljanje prirodnim resursima 

Prikupljanje informacija iz mreže visokodistribuiranih senzora i delovanje na kritične događaje u realnom vremenu.

 

 

 

 

 

Korisnici rešenja

EWE je lider u distribuciji potrošačke elektronike u Srbiji sa mrežom od preko 2.000 partnera i više od 30 globalnih brendova.

 

EWE koristi Operu za evidencije, popis, pregled i mapiranje svih objekata, imovine i resursa kompanije u jedinstven sistem sa ciljem praćenja statusa, održavanja i evidencije.

Koraci implementacije

Korak 1

Analiza sistema, prikupljanje i usaglašavanje zahteva i izrada plana projekta.

Korak 2

Dizajn optimalnog cloud okruženja i podizanje infrastrukture.

Korak 3

Implementacija sistema, otvaranje naloga, podešavanje privilegija.

Korak 4

Integracije, sinhronizacije, unos neophodnih podataka.

Korak 5

Puštanje sistema u rad i obuka korisnika.

Tehničke karakteristike

Platforma je bazirana na mikroservis arhitekturi, sa izolovanim prezentacionim slojem i jedinstvenim „identity“ serverom. Samim tim je proširiva i nadogradiva za dodavanje novih modula, ali i raznih klijentskih sistema kao što su mobilne aplikacije ili integracije sa eksternim sistemima kao što su Fleet, WMS, SAP, ERP i MQTT / HTTP.

Sistem je centralizovan, veb orijentisan, i zasnovan na troslojnoj arhitekturi. Upravljanje sistemom je centralizovano i obezbeđena je potpuna kontrola korisnika, dok se prava nad sistemom vrše na centralnom serveru.

Mainstream Enterprise platforma je zasnovana na VMware, Hyper-V, Cisco ACI, Citrix Netscaler, NetApp, 3PAR sistemima. Rešenje je dostupno i kroz public cloud modele isporuke koji obuhvataju vodeće platforme: Microsoft Azure, Amazon Web Services i Google Cloud.

Rešenja iste kompanije

Opera Fleet Costs

Opera Fleet Costs je moderan sistem koji pojednostavljuje upravljanje voznim parkom.

Saznajte više

Оpera LD TMS

Opera LD TMS je namenjen upravljanju i racionalizaciji logističkih procesa.

Saznajte više

O kompaniji

Technoline je kompanija koja se bavi praćenjem i razvojem najnovijih dostignuća na poljima IT tehnologije, razvojem i implementacijom softverskih rešenja i IoT tehnologijama. Naša misija je stvoriti, prilagoditi i primeniti IT rešenja koja će našim korisnicima pomoći da svoj posao obavljaju na bolji način.

 

Technoline i Mainstream neguju partnerstvo koje se zasniva na pomoći kompanijama da unaprede svoje poslovanje, uz pomoć cloud tehnologija i inovativnih IT rešenja.

Mainstream Marketplace koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima mozete pročitati na stranici Politika kolačića.