AI platforma za predviđanje prodaje i optimizaciju zaliha

Predvidite tražnju i steknite viši nivo kontrole nad zalihama uz AI platformu u cloudu.
Ukratko o rešenju

BE-terna AI platforma vam omogućava da u potpunosti preuzmete kontrolu nad vašim zalihama i predvidite buduću tražnju kako biste optimizovali vaš novčani tok.

 

Opis

Platforma je zasnovana na veštačkoj inteligenciji (AI), i donosi tri izuzetno značajne inovacije na polju upravljanja lancima snabdevanja:

 

 • Savremene algoritme za predviđanje prodaje na osnovu istorijskih podataka, ali i podatka treće strane,
 • Napredne tehnike optimizacije kako bi se optimizovale porudžbine uz poštovanje svih ograničenja i
 • Napredno odlučivanje uz osiguranu interpretabilnost.

Kliknite na sliku za uvećani prikaz

Kako BE-terna AI platforma uspešno rešava izazove u upravljanju zalihama?

Ključni benefiti za poslovanje

Za do 97% artikala predviđena buduća potražnja

Naša platforma može da predvidi tražnju uz visok stepen sigurnosti za 97% artikala na osnovu istroijskih podataka i podataka trećih strana, čime se oslobađaju vreme i resursi sektora nabavke.

Do 50% skraćeno vreme ručnih unosa

Rešenje za viškove zaliha kao i za nestašicu zaliha jeste praćenje zaliha na dnevnom nivou, što je jedna od glavnih mogućnosti naše platforme. Time se omogućava i proaktivno praćenje tražnje po svakom artiklu, podstiče odgovarajuća reakcija, a i planovi se prilagođavaju u skladu sa novim saznanjima.

Do 90% smanjen broj dana bez zaliha

Kroz konstantno unapređenje nivoa sigunosnih zaliha uz stalno praćenje tržišnih potreba, naša platforma zasnovana na veštačkoj inteligenciji vam može pomoći da izbegnete nestašice zaliha skoro u potpunosti, odnosno da ih smanjite i do 90%.

2x brži obrt zaliha

U roku od jednog do tri meseca proizvodnje, moći ćete u potpunosti da promenite strukturu svojih zaliha, tako da se zalihe više ne gomilaju, a da se vaše skladište puni samo potrebnim artiklima u pravim količinama, što će vam pomoći da poboljšate obrt zaliha do dva puta.

Primena rešenja

Smeštena na Cloudu, BE-terna AI platforma je idealna za kompanije iz najrazličitijih industrija kojima je potrebna napredna optimizacija procesa nabavke i zaliha. Platforma sadrži sledeće module:

 • Predviđanje prodaje
 • Optimizacija zaliha
 • Planiranje zaliha na više lokacija
 • Optimizacija transporta i tereta
 • KPI i izveštavanje
 • Analitika sezonalnosti
 • Planiranje promocije
 • Planiranje dopune zaliha.

„Naše trenutno očekivanje je da ćemo optimizovati procese naručivanja za najmanje 50%. Očekujemo da ćemo imati niže nivoe zaliha, a da istovre-meno ne rizikujemo da ćemo ostati bez zaliha.“

Direktor sektora nabavke, Salus Group

„Znali smo da imamo podatke koje možemo efikasnije da koristimo. U našoj kompaniji su bitni detalji. Na primer, loše vreme tokom vikenda može značajno umanjiti naše poslovne rezultate.“

Direktor sektora finansija, Marche

Koraci implementacije

Korak 1

Analiza i definisanje specifičnih potreba

Korak 2

Prilagođavanje rešenja i implementacija

Korak 3

Podizanje skalabilne cloud infrastrukture

Korak 4

Održavanje i podrška

Tehničke specifikacije

BE-terna AI platforma u cloudu koristi Databricks, čija konfigiracija omogućava da se najveći (compute-heavy) workload-ovi distribuiraju na različitim mašinama (workers).

Tehnički zahtevi:

 • Apache Spark
 • Apache Hadoop
 • YARN (Hadoop YARN cluster manager)
 • Anaconda
 • PySpark instaliran u test conda okruženju (povezan sa Spark instalacijom)
 • Delta Lake (pored HDFS-a) u test conda okruženju.

 

Cloud infrastruktura

Mainstream cloud platforma zasnovana je na na VMware, Hyper-V, Cisco ACI, Citrix Netscaler, NetApp, 3PAR sistemima. Svi Mainstream data centri poseduju Tier3 sertifikate, a naš SLA garantuje dostupnost i performanse na nivou servisa i aplikacije od 99,99. Rešenje se takođe može implementirati na javnim cloud platformama – MS Azure, AWS i Google Cloud.

O kompaniji

BE-terna je jedna od vodećih evropskih kompanija koja se bavi implementacijom poslovnih rešenja. Kao provajder sveobuhvatnih usluga, kompanija je specijalizovana za optimizaciju poslovnih procesa i implementaciju poslovnih rešenja globalnih vendora, poput Microsofta, Infora i Qlika. Klijenti BE-terna grupacije su globalne korporacije i inovativne kompanije srednje veličine koje žele da steknu konkurentsku prednost putem uvođenja i korišćenja modernih poslovnih aplikacija u oblaku. Sa visoko motivisanim timom od 1000 konsultanata i tehničkih eksperata, BE-terna pruža usluge za više od 1650 klijenata. Uz sveobuhvatan portfolio softverskih proizvoda, usluga i specifičnih industrijskih znanja, BE-terna nudi rešenja koja su specijalizovana i posebno prilagođena za proizvodnju, maloprodaju, distribuciju, trgovinu, bankarstvo, osiguranje i automobilsku industriju.

Mainstream Marketplace koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima mozete pročitati na stranici Politika kolačića.