PI Banking DWH Model

Pametnije poslovne odluke uz brz i jasan uvid u podatke
Ukratko o rešenju

PI Banking DWH Model je centralno skladište podataka integrisanih iz širokog spektra izvora. Omogućuje vam da otključate uvide i donesete pametnije poslovne odluke, dajući vam jasniju sliku vaših podataka.

Opis

PI Banking DWH Model je poslovno orijentisan i dizajniran za podršku različitim poslovnim potrebama od regulatornih i dnevnih/nedeljnih/mesečnih operativnih i upravljačkih izveštaja do vrlo složenih ad hoc analiza i simulacija. Mogućnost integracije podataka između banke i leasing društva ili banke i osiguravajućeg društva u jedan zajednički model skladištenja podataka koji omogućuje uvid u korisnika od 360 stepeni. Temelji se na industrijskim standardima i najboljoj praksi implementacije.

Ključni benefiti za poslovanje

Omogućava poslovnim korisnicima da generišu brze uvide i lako prilagode ili prošire DWH mogućnosti

Implementacija se može vršiti postepeno, isporučujući potpuno funkcionalne faze koje će rezultirati integrisanim informacionim sistemom upravljanja

Minimizira troškove razvoja

Smanjuje rizik od neuspeha tako što omogućava inkrementalni pristup isporuci integrisanog ODS i rešenja za skladište podataka

Pokreće saradnju i odobravanje između preduzeća i IT-a, po potrebi, kako bi se poslovni zahtevi pretvorili u rešenja koja se mogu primeniti

Pruža solidnu osnovu za regulatorno izveštavanje, kao i podršku odlučivanju i izvršne KPI-jeve

Omogućuje organizacijama da postignu modernu DWH arhitekturu, logičan model s čistim odnosima između entiteta i DWH za rešavanje nadolazećih zahteva.

Primena rešenja

PI Banking DWH Model je relevantan za bilo koje poslovanje u bankarskoj industriji. Steknite uvid u trendove kupaca i istorijske podatke – optimizujte popuste, poboljšajte zadržavanje segmentirajte svoju bazu klijenata kako biste efikasno pridobili nove kupce. Data Warehouse pruža osnovu za kvalitetnu analizu dostupnih podataka izvođenjem tačnih informacija.

 

PI Banking DWH Model se razvija od 2010. godine, na temelju iskustva u implementaciji u različitim finansijskim institucijama: Addiko Bank, Raiffeisen Bank Bugarska, Bank of Zitouna, Nova Hrvatska Banka (ex. Sberbank Hrvatska).

Koraci implementacije

Korak 1

Analiza poslovanja

Korak 2

Izrada nacrta rešenja

Korak 3

Dizajn

Korak 4

Razvoj

Korak 5

Implementacija i obuka

Korak 6

Proizvod i podrška

Tehničke specifikacije

Sastoji se od više od 500 entiteta (tabela) grupisanih u 31 predmetnu oblast, sa više od 5.800 atributa i više od 1.500 ključeva. Rad na modelu je kontinuirani poduhvat, poštujući bankarske regulative, standarde MSFI, nove analitičke zahteve, nova tržišta, standarde modeliranja podataka.

O kompaniji

Poslovna Inteligencija je vodeća kompanija za implementaciju analitičkih sistema i strateški ICT konsalting u Jugoistočnoj Evropi. Sedište kompanije je u Zagrebu, a posluje i iz kancelarija u Londonu, Stokholmu, Beču, Ljubljani, Beogradu, Podgorici i Sarajevu sa više od 170 iskusnih konsultanata. Kompanija je specijalizovana u području implementacije inteligentnih informacionih sistema za podršku poslovnom odlučivanju, te pruža usluge implementacije Data Warehouse, Big Data, Data Integration, Data Engineering, Business Intelligence, Data Science, Data Mining, Machine Learning, Planning and Budgeting, Financial Conslidation, Data Governance, Data Quality, Master Data Management i Data Privacy rešenja.

Mainstream Marketplace koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima mozete pročitati na stranici Politika kolačića.