ASW Dominus

Unapredite poslovne procese već danas
Ukratko o rešenju

Integrisani informacioni sistem asw:dominus je sveobuhvatan proizvod za upravljanje svim poslovnim procesima i resursima kompanije (finansije, ljudski resursi, dobra, materijali, osnovna sredstva, itd.). Omogućava brzo i jednostavno proširenje funkcionalnosti i odličnu konfiguraciju, tako da je izgled aplikacije i rada prilagođen potrebama korisnika.

Opis

asw:dominus je centralna figura svakog asw:erp sistema, integralni faktor za sve ostale ASW i strane proizvode.
Sistem je kreiran da poveća produktivnost i efikasnost kompanije, što se postiže kompletnim uvidom u sve neophodne informacije i uvezivanjem različitih funkcionalne oblasti poslovanja u celini. Sastoji se od devet podsistema i povezanih modula koji pokrivaju sve poslovne funkcije kompanije:

• Finansijski podsistem
• Računovodstveni podsistem
• Podsistem za praćenje robe i gotovih proizvoda
• Podsistem za praćenje osnovnih sredstava
• Podsistem za upravljanje ljudskim resursima
• Podsistem za monitoring materijala
• Podsistem za praćenje proizvodnje
• Logistički podsistem
• Podsistem za administraciju i konfiguraciju

Kliknite na sliku za uvećani prikaz

Benefiti

Povećanje produktivnosti, efikasnosti i profitabilnosti kompanije

asw:dominus pruža pravovremene i tačne informacije i povezuje različite funkcionalne oblasti poslovanja u celini, sa visokim stepenom integracije

Prilagodljivost

asw:dominus je strukturiran modularno, čime postiže potpunu fleksibilnost i prilagođavanje potrebama korisnika.

Integracija sa internim sistemom

asw:dominus je centralna figura svakog asw:erp sistema, integralni faktor za sve ostale ASW i strane proizvode. Za mnoge ASW klijente, ovo je jedini element ERP sistema, tako da se ovaj proizvod često identifikuje sa ERP.

Skalabilna infrastruktura

Mainstream tim pomoći će vam da iskoristite fleksibilnosti cloud tehnologija i prilagodite infrastukturu svojim potrebama.

Personalizovan cloud model

U zavisnosti od vaših potreba, naši eksperti će vam pomoći da implementirate rešenje u javnom ili privatnom cloud-u i dizajnirate optimalno okruženje za rad ASW Dominus softvera u vašoj kompaniji.

Ekspertska podrška

Mainstream tim garantuje vrhunske performanse, dostupnost i bezbednost ASW rešenja u cloud infrastrukturi.

Use Case

Osnovna svrha je da se podrži rad komercijalista na terenu kroz kreiranje narudžbi klijenata, uz mogućnost uvida u cenovnik, zalihe, asortiman, status kupca, definisanje i praćenje ruta za komercijaliste, itd. Poslovni sistem asw:dominus je prvenstveno namenjen SME sektru, kao velikim preduzećima svih industrija. Omogućava kontrolu i daje detaljan uvid u toklove i koriscenja resursa kompanije – robni tokovi, finansije, ljudski resursi.

Korisnici rešenja

Futura Plus

Implementacijom centralnog ERP sistema asw:dominus su pokrivene sve poslovne funkcije kompanije Futura Plus (upravljanje robnim poslovanjem, finansije, knjigovodstvo, obračun zarada i kadrovska evidencija i upravljanje osnovnim sredstvima). Posebno važan segment odnosi se na upravljanje i kontrolom 12 regionalnih centara iz kojih se snabdevaju sopstveni i eksterni maloprodajni objekti.

Gomex

U kompaniji Gomex implementacijom ERP sistema asw:dominus  pokrivene su sve poslovne funkcije (upravljanje robnim poslovanjem, finansije, knjigovođstvo, obračun zarada i kadrovska evidencija i upravljanje osnovnim sredstvima), kao i implementacijom sistema za upravljanje maloprodajnim objektima – asw:mercantis u prodavnicama. Potpuna integracija asw:dominus i asw:mercantis sistema omogućava kompaniji da u potpunosti kontroliše svoju maloprodajnu mrežu iz centrale kompanije i da planiranje snabdevanja vrši na osnovu tačnih i ažurnih podataka o prodaji i zalihama.

Swisslion Group

Uvođenjem PC POS rešenja asw:mercantis, kompanija Swisslion Group sada organizuje razne marketinške akcije i upravlja programom lojalnosti za svoje stalne kupce u „Slatkim kućama“ . Kompletno upravljanje mehanizmima unapređenja prodaje se obavlja iz regionalnih centara.

Koraci implementacije

Korak 1

Snimanje stanja i kreiranje pojektne specifikacije

Korak 2

Konsultacije o implementaciji server i cloud verzije u zavisnosti od veličine projekta i broja korisnika

Korak 3

Kreiranje demo rešenja i verifikacija sa korisnikom da su svi poslovni procesi pokriveni

Korak 4

Preuzimanje podataka i podešavanje sistema za puštanje u rad

Korak 5

Puštanje u rad

Tehničke karakteristike i kompatibilnost

Cloud platforma je zasnovana na VMware, Hyper-V, Cisco ACI, Citrix Netscaler, NetApp, 3PAR sistemima. Svi Mainstream data centri poseduju Tier3 sertifikate, a naš SLA garantuje dostupnost i performanse na nivou servisa i aplikacije. Garancija dostupnosti je 99,99%, a resursi se mogu povećati po potrebi u roku od 24h.

O kompaniji

ASW Inženjering d.o.o. osnovan je 1990. godine i nastupa kao kompanija koja nudi proizvode i usluge u oblasti informacionih tehnologija. 60 inženjera razvija savremena i kompletna softverska rešenja, a kompanija nudi i savetovanje i optimizaciju organizovanja poslovnih procesa, sve sa ciljem unapređenja poslovanja i pospešenja poslovnih rezultata klijenta. Dobitnici su nagrade Privredne komore Beograda „Beogradski pobednik“ i „Plaketa“ za natprosečne rezultate u privređivanju, razvoju i doprinosu uspešnosti beogradske i srpske privrede u 2015. Pobednici su na konkursu Super kartice za najbolji model upotrebe Veštačke inteligencije za lojalti rešenje.

ASW i Mainstream neguju dugogodišnje partnerstvo sa misijom unapređenja poslovanja kompanija u Srbiji uz pomoć inovativnih rešenja i cloud tehnologija.

Mainstream Marketplace koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima mozete pročitati na stranici Politika kolačića.