ASW Mercantis

Unapredite maloprodajne procese već danas
Ukratko o rešenju

asw:mercantis predstavlja savremeno softversko rešenje za podršku, praćenje i upravljanje radom maloprodajnih objekata. Ovaj proizvod je izuzetno fleksibilan i pokriva raspon od manjih prodavnica, sa kompletnim rešenjem na jednoj radnoj stanici, sve do hipermarketa i robnih kuća sa desetinama kasa i centralizovanom bazom podataka.

Opis

asw:mercantis je proizvod integrisan sa poslovnim informacionim sistemom asw:dominus. Integracijom sistema dobija se trenutan i kompletan uvid u celokupno poslovanje kompanije i mogućnost centralizovanog upravljanja svim resursima.
asw:mercantis je funkcionalno sastavljen od sledećih modula:

• Podsistem za praćenje poslovanja pojedinačnog objekta (BackOffice),
• Podistem kasa (POS – Point of Sale),
• Podsistem za centralno praćenje maloprodaje,
• Podsistem za sinhronizaciju podataka (asw:pontis),
• Podsistem za marketing (asw:loyalty).
• Webshop (asw:b2c)

Kliknite na sliku za uvećani prikaz

Uvid u podatke u realnom vremenu

Integracijom sa aws:dominus postiže se momentalan i kompletan uvid u celokupno poslovanje kompanije i mogućnost centralizovanog upravljanja svim resursima.

Fleksibilnost i modularnost

asw:mercantis je strukturiran modularno, čime postiže potpunu fleksibilnost i prilagođavanje potrebama korisnika.

Skalabilna infrastruktura

Mainstream tim pomoći će vam da iskoristite fleksibilnosti cloud tehnologija i prilagodite infrastukturu svojim potrebama.

Personalizovan cloud model

U zavisnosti od vaših potreba, naši eksperti će vam pomoći da implementirate rešenje u javnom ili privatnom cloud-u i dizajniratie optimalno okruženje za rad asw:mercantis softvera u vašoj kompaniji.

One contact point podrška

Mainstream tim garantuje vrhunske performanse, dostupnost i bezbednost asw rešenja u cloud infrastrukturi.

Use Case

asw:mercantis predstavlja investiranje u poslovanje koje za cilj ima podizanje efikasnosti upravljanja i rada svih zaposlenih, i time stvara podršku za ubrzani razvoj i širenje poslovnog sistema. asw:mercantis omogućava:

• Automatizaciju poslovanja

•Integraciju rešenja za prodajna mesta u jedinstven Informacioni sistem asw:dominus

• Centralizovano upravljanje svim maloprodajnim objektima

• Optimizaciju procesa nabavke i prodaje

• Pravovremene i tačne izveštaje o prodaji, zalihama itd. Sistem je kompletno preveden i prilagođen tržištima u regionu (Slovenija, BiH, Bugarska, Makedonija, Crna Gora, Albanija). Takođe, podržan je i rad sa touch screen kasama.

Korisnici rešenja

Štampa sistem

Nakon uvođenja PC POS sistema asw:mercantis, kompanija Štampa sistem je imala tačne i ažurne informacije o zalihama i prodaji i mogućnost da unapredi sistem planiranja distribucije robe. Funkcija kioska se znatno promenila jer sada omogućava uvođenje novih usluga (prodaja ulaznica, loto, pre-paid dopune itd.) bez ulaganja u dodatnu opremu.

Lilly drogerie

Realizacija projekta je obuhvatila implementaciju centralnog ERP sistema asw:dominus i sistema za maloprodaju asw:mercantis, sa ključnim zadatkom da se maloprodajnom mrežom u potpunosti upravlja iz centrale. Kompanija Lilly drogerie je preko centralnog back-office-a (podsistema centralne maloprodaje) u mogućnosti da kontroliše svaki maloprodajni objekat i da ima kompletnu sliku poslovanja u centrali svakog od njih.

Bisa Market d.o.o

Implementirali smo i konfigurisali informacioni sistem u poslovnim funkcijama kompanije Bisa Market d.o.o. Sistem prati sve poslovne događaje u trenutku njihovog dešavanja i generiše „real-time“ informacije, neophodne za upravljanje sistemom. Server za centralu je instaliran i konfigurisan na Oracle Cloud platformi. Sistem je dimenzioniran na osnovu sedam maloprodajnih objekata sa tendencijom proširenja i prostorom za podatke za minimum 3 godine. Informacioni sistem omogućuje efikasno praćenje funkcija i resursa poslovnog sistema, te prikazuje realnu sliku stanja poslovnog sistema u svakom trenutku.  Pored toga, prati i realizaciju funkcija koje menjaju stanje poslovnog sistema u trenutku njihovog izvršavanja.

Koraci implementacije

Korak 1

Snimanje stanja i kreiranje pojektne specifikacije

Korak 2

Konsultacije o implementaciji server i cloud verzije

Korak 3

Kreiranje demo rešenja i verifikacija sa korisnikom da su svi poslovni procesi pokriveni

Korak 4

Preuzimanje podataka i podešavanje sistema za puštanje u rad

Korak 5

Go live i podrška

Tehničke karakteristike i kompatibilnost

Proizvod je razvijen upotrebom Open Source softvera i Oracle Tehnologije što obezbeđuje modularnost, portabilnost i minimizaciju investicije korisnika. Korisnička interakcija i poslovna logika se bazira na Javi, baza podaka na vodećem Open Source proizvodu PostgreSQL-u i, shodno tome, klijenti i server mogu, potpuno transparentno, koristiti Linux ili Windows operativni sistem. Koncept i implemetacija POS sistema su zasnovani na široko prihvaćenom JavaPOS/UPOS standardu koji obezbedjuje transparentnost rada perifernih uređaja.

Tehnička platforma je zasnovana na VMware, Hyper-V, Cisco ACI, Citrix Netscaler, NetApp, 3PAR sistemima. Svi Mainstream data centri poseduju Tier3 sertifikate, a naš SLA garantuje dostupnost i performanse na nivou servisa i aplikacije. Garancija dostupnosti je 99,99%, a resursi se mogu povećati po potrebi u roku od 24h.

Povezana rešenja

ASW Dominus

asw:dominus je sveobuhvatan proizvod za upravljanje svim poslovnim procesima i resursima kompanije (finansije, ljudski resursi, dobra, materijali, osnovna sredstva, itd.).

Saznajte više

O kompaniji

ASW Inženjering d.o.o. osnovan je 1990. godine i nastupa kao kompanija koja nudi proizvode i usluge u oblasti informacionih tehnologija. 60 inženjera razvija savremena i kompletna softverska rešenja, a kompanija nudi i savetovanje i optimizaciju organizovanja poslovnih procesa, sve sa ciljem unapređenja poslovanja i pospešenja poslovnih rezultata klijenta. Dobitnici su nagrade Privredne komore Beograda „Beogradski pobednik“ i „Plaketa“ za natprosečne rezultate u privređivanju, razvoju i doprinosu uspešnosti beogradske i srpske privrede u 2015. Pobednici su na konkursu Super kartice za najbolji model upotrebe Veštačke inteligencije za lojalti rešenje.

ASW i Mainstream neguju dugogodišnje partnerstvo sa misijom unapređenja poslovanja kompanija u Srbiji uz pomoć inovativnih rešenja i cloud tehnologija.

Mainstream Marketplace koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima mozete pročitati na stranici Politika kolačića.