Desktop as a Service

Transformišite svoje radno okruženje u sigurnu mobilnu kancelariju.
Ukratko o rešenju

Naše DaaS rešenje vam omogućava da unapredite poslovnu mobilnost, eliminišete zahtevan i dugačak proces nabavke poslovnih računara i smanjite vlasničke troškove infrastrukture. Kao pouzdan DaaS provajder, Mainstream pomaže kompanijama da iskoriste sve prednosti desktop virtualizacije uz fleksibilan i isplativ model implementacije.

Veća fleksibilnost, manji troškovi

Mainstream Desktop as a Service (DaaS) je idealno rešenje za kompanije koje žele da unaprede poslovnu mobilnost na troškovno efikasan način, a istovremeno izbegnu kompleksnost VDI upravljanja uz fully managed uslugu.

 

Zahvaljujući DaaS konceptu, možete brzo i lako da obezbedite svojim zaposlenima neophodna sredstava za rad bez nabavke hardvera sa specifičnim konfiguracijama. Istovremeno se oslobađate brige oko funkcionisanja računara, jer o bezbednosti, backup-u, ažuriranjima i održavanju infrastrukture brine Mainstream tim.

 

Virtuelni desktop računari se hostuju na sigurnom cloud-u i može im se pristupiti za različitih operativnih sistema i uređaja. Na taj način se omogućava bezbedna primena Bring Your Own Device (BYOD) koncepta i uspostavlja veći novi poslovne mobilnosti budući da se zaposleni ne oslanjaju na lokalnu infrastrukturu za obavljanje svakodnevnih  zadataka.

 

 

Prednosti

Fleksibilnost

Uz DaaS, vaši zaposleni mogu na bezbedan način da pristupe virtuelnom desktopu, aplikacijama i podacima preko različitih uređaja, sa bilo koje lokacije.

Skalabilnost

Ako vaše poslovanje uključuje rad na jednokratnim projektima ili fluktuacije broja zaposlenih, DaaS je idealno rešenje, jer vam omogućava da lako dodatate i smanjite broj korisnika po potrebi.

Manji troškovi

Plaćajte samo ono što koristite i očuvajte likvidnost tako što ćete kapitalna ulaganja u PC i laptop računare pretvoriti u predvidljive operativne troškove.

Brza aktivacija

Koristeći Mainstream DaaS, možete u kratkom roku da uspostavite radno okruženje za svoje zaposlene. Za aktivaciju rešenje je potrebno od 1 sata do 2 dana, u zavisnosti od modela implementacije.

Visoke performanse

Uz primenu najboljih tehnologija na svim nivoima, garantujemo brzo vreme odziva, maksimalne performanse i besprekorno iskustvo za vaše korisnike.

Bezbednost i podrška

Mainstream DaaS rešenje se hostuje u Tier 3 data centru uz primenu strogih bezbednosnih standarda. Naš tim obezbeđuje kompletnu podršku za funkcionisanje rešenja i cloud infrastrukture uz 24/7 podršku.

Kada iskoristiti Desktop as a Service

Kompanije u svim industrijama koriste DaaS da modernizuju tradicionalno PC okruženje, smanje kapitalne investicije i unaprede poslovnu mobilnost.

 

DaaS je optimalan model za vaše poslovanje ako:

 

  • Imate sezonske fluktuacije broja zaposlenih i privremene eksterne saradnike
  • Želite da pružite podršku zaposlenima za rad od kuće
  • Poslujete na više lokacija ili proširujete mrežu poslovnica
  • Želite da obezbedite poslovni kontinutet.

Korisnici rešenja

Ringier Axel Springer je vodeća medijska kompanija poznata po širokom portfoliju digitalnih i štampanih izdanja.

 

Ukupno 450 korisnika u različitih odeljenjima kompanije koristi Mainstream DaaS rešenje sa naprednim grafičkim standardima, hostovano u privatnom cloud-u.

 

 

Koraci implementacije

Korak 1

Analiza zahteva i konfiguracije

Korak 2

Podizanje izolovanog okruženja na cloud-u za hostovanje virtuelnog desktopa

Korak 3

Aktivacije usluge i kontinurana podrška

Tehničke karakteristike

Desktop as a Service se zasniva na VMware Horizon desktop & application virtualization solution tehnologiji koja garantuje stabilno, brzo i sigurno iskustvo za korisnike.

Rešenje se hostuje u izolovanom okruženju na Mainstream Enterprise Cloud platformi, uz pristup desktopovima kroz IPsec. U zavisnosti od potreba, DaaS okruženje može da bude povezano IPsec tunelom ili L2VPN/L3VPN/MPLS servisom na korporativnu mrezu. Svi korisnici DaaS rešenja se nalaze u okviru izolovanog AD-a.

O kompaniji

Mainstream je vodeća kompanija u regionu u oblasti naprednih cloud  i managed hosting usluga, i pouzdan partner klijenata na putu ka transformaciji IT infrastrukture. Kao multicloud partner, Mainstream donosi ekspertizu za dizajn, migraciju i upravljanje cloud okruženjem na vodećim javnim cloud platformoma – Microsoft Azure, Amazon Web Services i Google Cloud – kao i sopstvene Mainstream Enterprise Cloud i Managed Hosting platforme zasnovanu na preko 10 godina iskustva.

 

Uz vrhunsku infrastrukturu u tri data centra sa Tier 3 sertifikatima, Mainstream pruža napredne cloud usluge koje pomažu kompanijama da modernizuju svoje IT sisteme, optimizuju troškove i unaprede pouzdanost, fleksibilnost i agilnost u isporuci IT resursa.

Mainstream Marketplace koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima mozete pročitati na stranici Politika kolačića.