Farseer

Planirajte, predviđajte i ovladajte kompletnom poslovnom analitikom u pouzdanom cloudu.
Kratak prikaz rešenja

Farseer omogućava poslovno planiranje, modeliranje i izveštavanje. Ovo inovativno rešenje korisnicima štedi vreme smanjenjem manualnih zadataka, generisanjem automatskih forecasta uz pomoć machine learning-a i brzim kreiranjem izveštaja i bitnih procena (what-if scenario).

Opis

Farseer je revolucionarni alat za srednje i velike kompanije koje preprastaju spredsheet rešenja. Korisnici imaju potpunu fleksibilnost i mogu samostalno graditi jednostavne ili jako kompleksne finansijske modele, a Farseer može u jednoj instanci (bazi) pokriti više članica grupe u više zemalja.

U odnosu na postojeća FP&A rešenja, umesto skupe i dugotrajne integracije, Farseer pruža mogućnost automatskog izvoza i čitanja baza podataka iz računovodstvenih sistema ili bankovnih izvoda. Korisnici mogu samostalno da održavaju Farseer, odnosno kreiraju i menjaju modele, izveštaje i simulacije, kao i da upravljaju procesom planiranja i korisničkim pravima. Takav pristup značajno smanjuje ukupni trošak (Total cost of Ownership).

Agilni tim i vrhunska podrška na raspolaganju su za brze popravke i kontinuirana unapređenja postojećih funkcionalnosti.

Kliknite na sliku za uvećani prikaz

Prednosti

20x brže finansijsko modelovanje

Farseer omogućava brzo, intuitivno i fleksibilno finansijsko modeliranje. Farseer model se oslanja na bazu podataka i ima hijerarhijsku strukturu, što znači da korisnici uživaju potpunu autonomiju za bilo kakve izmene ili nadogradnju postojećeg modela.

Forecast prodaje

Zasnovana na ML tehnologiji, aplikacija nudi multidimenzionalne forecaste i top-down i bottom-up distribuciju zadatih vrednosti kroz celokupan model

Interaktivni dashboardi

Izveštaji u Farseeru su dinamički i svaka promena u planskim i realizacijskim podacima automatski se vidi u izveštaju. Korisnici mogu deliti i kreirati nove izveštaje i koristiti napredne what-if simulacije, kako bi testirali uticaj određenih varijabli na ceo model i poslovanje.

Kolaborativno planiranje

Svi korisnički unosi automatski se podižu na viši nivo, pa tako tim leaderi i planeri više ne moraju ručno da povezuju razne izvore podataka u jedan plan. Detaljne postavke korisničkih prava po grupama i timovima onemogućavaju kršenje prava na podatke.

Primena rešenja

Farseer je idealno rešenje za srednje i velike kompanije u kojima najmanje 5 osoba učestvuje u procesu planiranja i izveštavanja. Softver je izuzetno fleksibilan i industrijski agnostičan. Iako je široko primemljiv, idealan je za kompanije iz oblasti proizvodnje i distribuicije, ali i sva okruženja u kojima više ljudi planira različite kategorije na različitim nivoima hijerarhije. Farseer omogućava znatno lakšu izradu plana proizvodnje, automatske forecaste i top-down ili bottom-up planiranje.

Koraci implementacije

Korak 1

Analiza – Projekat započinjemo analizom finansijskog modela klijenta, podataka, procesa i izveštaja.

Korak 2

Modeliranje – Stvaranje finansijskog modela klijenta u Farseeru, postavljanje matičnih podataka, povezivanje elemenata modela formulama.

Korak 3

Funkcionalno testiranje, korisničko testiranje i UAT radionica

Korak 4

Postavka rešenja na prilagođeno cloud okruženje.

Korak 5

Intenzivan customer support, praćenje korisnika i osiguravanje adopcije rešenja.

Korak 6

Održavanje skalabilne infrastrukture i optimizacija.

Tehničke karakteristike

Farseer je Software as a Service, odnosno web-based alat kojem korisnici pristupaju aplikaciji kroz browser. Ne postoje tehničke inkopatibilnosti za njegovo korišćenje.

Korisnici rešenja

Mazars

Povezivanjem podataka iz glavne knjige i timesheet softvera u Farseeru Mazars je dobio uvid u profitabilnost timova, projekata i klijenata.

Lutrija

Godišnje top-down planiranje prihoda u Lutriji trajalo je 3 nedelje i zahtevalo puno manuelnog rada. Nakon implementacije Farseera, čitav proces je sveden na svega 1 klik.

Coral

U Coralu je Farseer u potpunosti zamenio Excel i postao centralno mesto za planiranje i izveštavanje. Proces planiranja je postao brži, tačniji i manje centralizovan.

U potpunosti smo zamenili Excel i obavljamo ceo proces planiranja i izveštavanja u Farseeru.

Bruno Oštrić
Direktor kontrolinga

S Farseerom smo značajno skratili proces planiranja i omogućili jednostavnu saradnju svih članova tima

Marina Černi
Direktorka kontrolinga

O kompaniji

Glavna delatnost kompanije Farseer d.o.o. je proizvodnja softvera (Farseer aplikacije), pružanje usluga implementacije proizvoda Farseer, osiguravanje korisničke podrške korisnicima Farseera i pružanje savetodavnih usluga iz domena poslovnog planiranja i izveštavanja. Farseer d.o.o. je hrvatska kompanija sa kojom Mainstream neguje partnerstvo radi zajedničkog pružanja vrhunskog korisničkog iskustva napredne poslovne analitike na cloudu.

Mainstream Marketplace koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima mozete pročitati na stranici Politika kolačića.