PI Insurance DWH Model

Pametnije poslovne odluke uz brz i jasan uvid u podatke
Ukratko o rešenju

PI Insurance DWH model je centralno skladište podataka integrisanih iz širokog spektra izvora. Omogućava vam da otključate uvide i donosite pametnije poslovne odluke, dajući vam jasniju sliku vaših podataka.

Opis

PI Insurance DWH model vam pomaže da donesete ispravne odluke i preduzmete odgovarajuće radnje koje će uticati na vaš proces donošenja odluka. On pruža osnovu za kvalitetnu analizu dostupnih podataka izvođenjem tačnih informacija iz podataka. PI Insurance DWH model je industrijski standardni model skladišta podataka koji se primenjuje i na životno i na neživotno osiguranje. Svi standardni izveštaji o osiguranju i analiza Data Marts-a mogu se dostaviti na osnovu podataka predstavljenih u modelu.

Ključni benefiti za poslovanje

Pruža „jedinstvenu verziju istine“

Pruža dosledne i konsolidovane izveštaje

Mogućnost kreiranja brojnih baza podataka na osnovu trenutno postojećih entiteta

Pruža konkurentsku prednost omogućavajući konsolidaciju čistih podataka u više sistema

Podržava brzu implementaciju rešenja za skladištenje sa značajnim podacima

Omogućava strukturirani pristup naknadnom prilagođavanju i proširenju skladišta podataka

Dobro dokumentovan, testiran i implementiran DWH model

Omogućava poslovnim korisnicima da efikasnije kontrolišu i smanje vreme potrebno za obim njihovih zahteva, kao i kasnije prilagođavanje i bilo kakvo proširenje skladišta podataka

Minimizira troškove razvoja

Smanjuje rizik od neuspeha tako što omogućava inkrementalni pristup isporuci integrisanog rešenja za skladište podataka

Obezbeđuje ažuriranja kako bi se ugradili trenutni zahtevi industrijskih direktiva o podacima na redovnoj osnovi

Primena rešenja

PI Insurance DWH model je relevantan za sve kompanije u industriji osiguranja. Omogućava osiguravajućim kompanijama da iskoriste potencijal detaljnih informacija koje su ranije bile zaključane u starim sistemima i nedostupne poslovnom korisniku. PI Insurance DWH model je rešenje nezavisno od platforme koje nudi skalabilnost i fleksibilnost potrebnu za rešavanje postojećih i budućih zahteva konsolidacije podataka..

 

PI Insurance DWH model razvija se od 2009. godine na temelju iskustva u implementaciji u različitim osiguravajućim društvima: Allianz Zagreb dd, Basler osiguranje Zagreb dd, aYo, Croatia osiguranje dd, Erste osiguranje Vienna Insurance Group dd, Jadransko osiguranje dd.

Koraci implementacije

Korak 1

Analiza poslovanja

Korak 2

Izrada nacrta rešenja

Korak 3

Dizajn

Korak 4

Razvoj

Korak 5

Implementacija i obuka

Korak 6

Proizvod i podrška

Tehničke specifikacije

Sastoji se od više od 400 entiteta (tabela) grupisanih u 21 predmetnu oblast i podeljenih u 4 funkcionalne grupe i dodatni Data Mart, koji je izveden iz entiteta funkcionalnih grupa. Zasnovan na vezi Primary key – Foreign key koja obezbeđuje doslednost u samom modelu i sadržaju implementiranog sistema skladišta podataka.

O kompaniji

Poslovna Inteligencija je vodeća kompanija za implementaciju analitičkih sistema i strateški ICT konsalting u Jugoistočnoj Evropi. Sedište kompanije je u Zagrebu, a posluje i iz kancelarija u Londonu, Stokholmu, Beču, Ljubljani, Beogradu, Podgorici i Sarajevu sa više od 170 iskusnih konsultanata. Kompanija je specijalizovana u području implementacije inteligentnih informacionih sistema za podršku poslovnom odlučivanju, te pruža usluge implementacije Data Warehouse, Big Data, Data Integration, Data Engineering, Business Intelligence, Data Science, Data Mining, Machine Learning, Planning and Budgeting, Financial Conslidation, Data Governance, Data Quality, Master Data Management i Data Privacy rešenja.

Mainstream Marketplace koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima mozete pročitati na stranici Politika kolačića.