Visual Analytics

Dobijte maksimum od napredne analitike uz cloud model primene i kompletnu podršku.
Ukratko o rešenju

SAS vizuelna analitika na cloudu je rešenje za banke i druge kompanije kojima je potreban alat za brzu analizu i vizualizaciju podataka, a koje žele da eliminišu kompleksnost on-premise implementacije. Rešenje se hostuje na visokodostupnoj cloud infrastrukturi usklađenoj sa lokalnim regulativama, kojom upravljaju Mainstream eksperti. Samim tim, ne zahteva investicije u hardver i resurse za održavanje fizičke infrastrukture.

Opis

SAS vizuelna analitika pomaže kompanijama da reše kompleksne izazove i otvore nove poslovne prilike uz:

 

  • Moderno, integrisano okruženje za izveštavanje, istraživanje i analizu podataka.
  • Jednostavno korišćenje i „self’-service“ analitiku za poslovne korisnike i donosioce odluka bez tehničkog predznanja.
  • Integraciju sa različitim izvorima podataka, uključujući Microsoft Office.
  • Vizualizaciju podataka koja pomaže da se otkriju važni odnosi trendovi i šabloni iz velikih količina podataka.
  • Deljenje vizualnih prikaza u realnom vremenu, uz pomoć dobro poznatih alata kao što su Excel i PowerPoint.
  • Mogućnost sticanja važnih poslovnih uvida na bilo kom mestu, uz native mobilne aplikacije.

 

SAS vizuelna analitika hostovana na cloudu omogućava kompanijama da ubrzaju stvaranje vrednosti od podataka uz kompletnu uslugu analize, licenciranja i instalacije softvera i fully managed infrastukturu.

Kliknite na sliku za uvećani prikaz

Prednosti

Napredna analitika za sve korisnike

Zaboravite na raštrkane alate i unapredite analizu i upravljanje podacima uz jednu platformu za sve korisnike – od data naučnika preko analitičara rizika u bankama, pa sve do domenskih ekperata u marketingu, finansijama ili računovodstvu.

Prilagođena cloud infrastruktura

Mainstream eksperti će dizajnirati cloud okruženje za optimalan rad SAS vizuelne analitike u vašoj kompaniji, sa fokusom na performansama, ali i na isplativnosti rešenja. Kao multicloud partner, pomažemo vam da implementirate SAS rešenje na privatnom ili javnom cloudu.

Skalabilni cloud resursi

Infrastruktura na cloudu može brzo i lako da se prilagođava analitičkih zahtevima. Time se eliminišu vremenski i finansijski zahtevne hardverske nadogradnje, i omogućava brži rad. Ako već koristite SAS vizuelnu analitiku, naš tim može da vam pomogne da na efikasan način prebacite svoje rešenje na cloud i ostvarite ove prednosti.

Bezbednost i usklađenost

Naša usluga uključuje stroge Service Level Agreements (SLAS) koji garantuju regulatornu usklađenost, sigurnost i pouzdanost vaše infrastrukture i analitičkih podataka. U zavisnosti od potreba vaše kompanije, nudimo vam opciju da SAS rešenje hostujete u Srbiji ili unutar Evropske unije.

Primena SAS vizuelne analitike

SAS vizuelna analitika u cloudu omogućava kompanijama da primene „self-service“ analitiku i fokusiraju se na transformaciju podataka u važne uvide, bez brige o pozadinskoj infrastrukturi. Mogu je koristiti kompanije u raznim industrijama među kojima su:

 

Banke i osiguravajuće kuće

Finansijskim institucijama, SAS vizuelna analitika pomaže da steknu holističku sliku regionalnog poslovanja, identifikuju potencijalne rizike i posledice tržišnih promena na svim nivoima (holding kompanije, podružnice, linije poslovanja) i obezbede regularnu usklađenost.

 

Maloprodaja

Koristeći SAS vizuelnu analitiku ritejl kompanije mogu da analiziraju rezultate maloprodajnih radnji na regionalnom nivou, koriste „what-if“ scenarije da donose odluke u vezi sa lokacijama prodavnica i modifikacijama, i osiguraju uspeh promocija tako što će upoređivati očekivane i ostvarene prihode.

 

Zahvaljujući intuitivnom dizajnu i pristupačnim vizualima, SAS Visual Analytics nam omogućava da kreiramo i oblikujemo izveštaje koji su lako dostupni svakom zaspolenom - čak i onima bez tehničkog predznanja.

Dejan Donev
Head of Risk Management, Erste& Steiermarkische bank d.d

Sada znamo kakva je interakcija naših klijenata sa bankom, koje su najbolje ponude za njih i kako da zadržimo korisnike.

Dejan Dimić
Head of CRM

Koraci implementacije

Korak 1

Analiza i definisanje potreba

Korak 2

Instalacija softvera, provera i validacija nakon ugradnje

Korak 3

Priprema podataka, UAT i end-to-end testiranje; dokumentacija i vizuelizacija izveštaja

Korak 4

Kreiranje cloud okruženja i testiranje

Korak 5

Go live i podrška

Tehničke karakteristike i kompatibilnost

U zavisnosti od vaših potreba, nudimo vam opcije da SAS vizuelnu analitiku hostujete na javnom (Microsoft Azure) ili privatnom cloudu (Mainstream Enterprise cloud platforma) kojim upravljaju Mainstream eksperti.

 

Naša tehnička platforma je zasnovana na VMware, Hyper-V, Cisco ACI, Citrix Netscaler, NetApp, 3PAR sistemima. Svi Mainstream data centri poseduju Tier3 sertifikate, garancija dostupnosti je 99,99%, a resursi se mogu povećati po potrebi u roku od 24h.

O kompaniji

SAS je globalna kompanija usmerena na kreiranje inteligentnih analitičkih rešenja za kompanije koje vrednuju moć svojih podataka. Kao dugogodišnji lider u oblasti analitike sa preko 40 godina iskustva, SAS nudi široko znanje i razumevanje koje kompanijama omogućava da biraju pametnija rešenja i naprave velike poslovne promene.
U Srbiji i regionu, Mainstream je ponosni SAS partner sa misijom da unapredi poslovanje kompanija uz inovativna softverska rešenja hostovana na pouzdanoj cloud infrastrukturi.

Mainstream Marketplace koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima mozete pročitati na stranici Politika kolačića.