Cloud video streaming

Optimizujte i unapredite isporuku video sadržaja
Ukratko o rešenju

Mainstream CVS je fully managed usluga za video streaming na cloud-u. Uz platformu visokih performansi, stručnu podršku i cloud skalabilnost, naša usluga vam pomaže da rešite izazove striminga i ponudite kvalitetniji servis korisnicima.

Opis

Mainstream cloud video streaming je idealno rešenje za medijske portale i kompanije koje isporučuju visoko kvalitetan sadržaj korisnicima i žele da izbegnu zastoje u strimingu –  tipičan izazov u situacijama velikog opterećenja i interesovanja. Kvalitet video streama je do 720p/1Mbps, a platforma omogućava pokretanje videa za manje od sekunde i može nesmetano da podrži 10,000 realnih paralelnih streamova tokom pikova u posećenosti.

 

Zahvaljujući cloud fleksibilnosti, IT resursi potrebni za prenos video sadržaja skaliraju se prema opterećenju, odnosno broju korisnika koji pristupaju sadržaju u isto vreme.

Kliknite na sliku za uvećani prikaz

Prednosti

Visoka dostupnost

Streaming platforma smeštena je na visoko pouzdanoj infrastrukturi u cloudu, sa garancijom od dostupnosti od 99,99%.

Garantovana bezbednost

Višestruki mehanizmi zaštite, izolovan sistem i primena najbolje stručne prakse u pogledu
pristupanja informacijama, garancija su bezbednosti vaših podataka na Mainstream streaming platformi.

Adaptivni streaming

Mainstream platforma je integrisana sa tehnologijom koja podržava adaptivni streaming video sadržaja za krajnje korisnike.

Stalna podrška

Mainstream eksperti kontinuirano nadgledaju i održavaju rad svih platformskih servisa, uz 24/7 podršku.

Primena rešenja

primena resenjaMainstream managed Hosting video streaming je idealno rešenje za medijske portale koji dele visoko kvalitetan sadržaj za svoje korisnike i žele da izbegnu lag, tipičan izazov u situacijama velikog opterećenja i interesovanja.

 

Kvalitet video streama je do 720p/1Mbps, a platforma omogućava pokretanje videa za manje od sekunde i može nesmetano da podrži 10,000 realnih paralelnih streamova u peaku posete.

U želji da posetiocima B92.net omogućimo video sadržaje i da naš TV program učinimo dostupnim preko interneta, uveli smo mogućnost on-demand gledanja video priloga iz emisija i vesti. Naš pouzdan partner u tome je Mainstream i njihova video streaming platforma na cloud-u.

Ivan Jelić
Product & Development Director

Već godinama posetocima našeg portala Prva.rs nudimo Web TV zbog velikog interesovanja za video sadržaje i kompletno korisničko iskustvo. Pouzdana i skalabilna on-demand platforma na cloud-u se pokazala kao pravi izbor za naš popularni sadržaj.

Ivan Jelić
Product & Development Director

Koraci implementacije

Korak 1

Analiza zahteva i pocena potrebnih kapaciteta za zadovoljenje zahteva

Korak 2

Dizajniranje prilagođenog rešenja koje odgovara streaming zahtevima i performansama

Korak 3

Kreiranje i testiranje cloud okruženja

Korak 4

Go live i podrška

Tehničke karakteristike

Mainstream cloud video streaming uslugu odlikuje kombinacija vrhunske opreme, u koju stalno ulažemo, i lokalne podrške ekspertskog tima. Oprema se nalazi u tri data centra u Beogradu (koji su povezani redudantnim 10GbE linkovima) i sastoji se od kvalitetnog hardvera ( Fujitsu, Cisco, NetApp,HP) i softvera (Microsoft, Oracle, Citrix, Vmware, Redhat). Svi Mainstream data centri poseduju Tier3 sertifikate, a naš SLA garantuje dostupnost od 99.9%.

Druga rešenja kompanije Mainstream

Desktop as a Service

Transformišite svoje radno okruženje u sigurnu mobilnu kancelariju.

Saznajte više

ERP na cloudu

Smanjite ulaganja u hardver i fokusirate se na poslovni razvoj uz kompletnu podršku za implementaciju i održavanje ERP softvera na cloud-u.

Saznajte više

Mainstream Marketplace koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima mozete pročitati na stranici Politika kolačića.